Bademcik ameliyatı ve geniz eti

4 yıl önce eklendi


Biz sizlere, bademcik ameliyatı ve geniz eti hakkında bilmeniz gereken her şeyi anlatacağız. İnsan vücudunda yaratılmış hiçbir şeyi, gereksiz olarak nitelendiremeyiz. Her bölümün kendine has bir görevi vardır; bazı organlar hayati değer taşırken, bazı organlar, eksik olsa da insanlar yaşamını rahat bir şekil de devam ettirebilir.

Bademcik ameliyatı nasıl yapılır?

Bu iki konuyu ayrı ayrı ele alırsak daha iyi olacaktır; bilgi karmaşasına yer bırakmayalım. Bademcik, boğazımızın girişinde yer alır. Burada ki görevi vücuda giden, mikroplara engel olmaktır. Bu yüzden bademciklerde şişme olur. Toplanan mikroplar, bademciklerin şişmesine ve yanmasına neden olan en büyük etkenlerdir.

Bademcikler yılda birkaç kez şişerler; bunlar çok normal olaylardır. Normal olmayan ise bademciklerin sürekli şişmesi olayıdır. Böyle bir durumda bademcikler, görevini doğru yapmıyor demektir. Başınıza böyle bir durum geldiği zaman bademciklerinizi aldırmanız sizler için en doğru yol olacaktır. Bademcik aldırmaya neden olan birkaç etken daha vardır.


Bademcik ameliyatı ve sonrasından da biraz bahsetmek istiyoruz. İsmi ameliyat olan bir operasyon insanların korkmasına yeterlidir. Bu ameliyat da korkulacak hiçbir şey yoktur; sizlere bunu en yürekten söyleyebiliriz. Bademcik ameliyatı olmak için yaş sınırı 4tür; 4 yaşından büyük kişiler çok rahat bir şekil de bu operasyona girebilirler.

Bademcik ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler de başlıca nokta yemeklerdir. Sizler bu ameliyatı olduktan 2 saat sonra bazı sıvı ürünleri yiyebilirsiniz; hastaneden taburcu olma süreniz ise 6 saat civarıdır. Sabah girdiğiniz bir bademcik ameliyatından çıktınız; öğleden sonra taburcu olmanıza engel hiçbir durum yoktur.

Bademcik ameliyatı hakkında genel olarak, bilmeniz gereken bilgiler bu şekildedir. Bademcik ameliyatı çok uzun sürmeyen bir ameliyat değildir; ameliyat hem özel hastanelerde hem de devlet hastanelerinde yapılabilir.

Geniz eti operasyonu nasıl yapılır?

Bademcik operasyonu nasıl yapılır? Sorusunu cevapladıktan sonra geniz eti nasıl yapılır? Sorusuna geçelim. Geniz eti bulunduğu konum olarak burunla boğaz arasında yer alan, ufak çaplı bir ettir. İşlevi aşağı yukarı bademciğe benzer. Burundan aldığımız nefeste mikropları tutan geniz eti, bazı problemler çıkarabilir. Böyle bir problemde yapılması gereken operasyonla alınmasıdır.

Geniz eti hangi durumlarda alınır? Sizlere biraz bundan bahsedelim. Sizlere, nefes güçlüğü yaşatırsa alınması normaldir. Geniz eti burunla bağlı bir yerde olduğu için fazla büyürse, nefes almanızı engelleyebilir. Böyle durumlar genel de çocuklarda olsa da büyüklerin de başına gelir. Burun etine bağlı nefes zorluğunda, geniz eti alınır.


İltihap da geniz etinin alınmasına neden olabilir. Geniz de iltihap olması hep fena bir ağrı verir; bu ağrıyla birlikte yine nefes almanıza engel olabilir; bu durumda da yine alınması normaldir.

Geniz eti ameliyatından bahsedelim; bu operasyonun ismi ameliyat olunca hemen bir korku düşüyor aklımıza. Hepi topu 20 dk. Sürecek bir operasyondur. Bu operasyonda risk de yoktur. Genel de çocukların başına gelen geniz eti problemi, konuşmaya da en gel olduğu için ameliyat sonrası sesiniz de bile bir değişiklik hissedebilirsiniz. Ameliyattan sonra dikkat edilecek çok durum yoktur. Geniz ameliyatı olurken, sizlere anestezi uygulanır; sizleri uyutmadan böyle bir operasyon yapılmaz. Doktorların kasap olmadığını unutmayın; böyle bir probleminiz varsa doktora gitmekten asla çekinmeyin. Öncelikle ilaç tedavisiyle bu iş bitirilmeye çalışılır. Olmadığı durumda son çare olarak geniz eti alınır. Geniz eti alındıktan sonra sağlık açısından bir problem yaşamazsanız; bu bölgede aynı işlevi yerine getirecek çeşitli fonksiyonlar vardır.


YORUMLAR