Nem Aşısı Nedir? Nem Aşısı Fiyatları Nedir?

4 yıl önce eklendi


Pek çok etkiye bağlı olarak kişinin cildindeki nem oranı zamanla azalır. Bu etkenler genel olarak şöyle sıralanabilir:

• Mevsimin değişmesi,

• Kişinin doğru beslenmemesi,

• Yetersiz su tüketimi,

• Yetersiz ve düzensiz uyku,

• Cildin güneş ışınlarına maruz kalması.

Bu durumlarda kişinin erken yaşta cilt kırışıklığına sahip olması ve normal yaşından daha ileri bir yaşta görünmesi gibi durumlar ortaya çıkmaktadır. Nem aşısı yaptıranlar sonuçlardan memnun olmaktadır. Çünkü cildin ihtiyacı olan nemin bu yöntem sonucunda yeterli seviyeye ulaştığı görülmektedir.

Nem Aşısı Nedir?


Nem aşısı nedir sorusu, yöntemi ilk kez duyanlar için merak konusu olmaktadır. Teknik terimler kullanılarak açıklandığında yöntem kısaca şöyledir: Bazı faktörler nedeni ile kuruyan ciltler zamanla hacmini kaybetmeye başlar. Hacim kayboldukça derinin içinde yer alan hyaluronik asit miktarı da gittikçe düşer. Asit miktarının azalması sonucunda da ciltte hoşa gitmeyen kırışıklıklar meydana gelir. Aşı, günümüzde uygulanan ve cildin kalitesini artıran en önemli yöntemlerden bir tanesidir.

Nem Aşısı İçeriğinde Neler Bulunmaktadır?


Aşının içeriğinde hyaluronik asit yer almaktadır. Asidin işlevi suyu tutucu bir özelliğe sahip olmasından gelmektedir. Bu sayede cildin su kaybetmesinin önüne geçilmektedir. Aşının içerisinde ayrıca yağ asitleri de bulunmaktadır. Yağ asitlerinin de etkisi ile cildin sertliği kaybolur ve cilt, çok yumuşak ve kaliteli bir hale ulaşır. Günlük hayatta cildin nem kaybına uğramaması çok önemlidir. Çünkü cilde ne kadar nem takviyesi yapılırsa yapılsın cildin nemi tutucu özelliğinin yok olmaması gerekir.

 Cildin nem tutucu özelliği yok olursa ciltteki nem kısa sürede tekrar ortadan kaybolacaktır. Nem aşısı sayesinde cildin nem tutma özelliği de onarılmaktadır. Yani cildin zamanla kuruması, nem tutma özelliğini kaybetmesinden kaynaklanmaktadır. Bu sistemin dış yöntemlerle onarılması, cildin uzun süre nemli bir yapıda olmasını sağlamaktadır. Nem kaybı bu yöntem sonucunda en aza indirilmektedir.

Nem Aşısı Ne Kadar Süreliğine Etki Sağlar?


Aşının etkisi kişiden kişiye göre değişebilmektedir. Ancak tek seansta uygulanan aşıların 9 aya kadar etkisini yitirmediği gözlenmektedir. Bu süre boyunca cilt canlı kalmakta ve nem ile ilgili herhangi bir sorun yaşanmamaktadır. Aslında aşının 1 yıla kadar etkisini gösterdiği cilt yapıları da görülmektedir. O halde genel olarak açıklanırsa: cilt yapısına göre aşının etki sürelerinin 9 ay ile 1 yıl arasında değişebildiği söylenebilir. Nem aşısı yaptıranlar aşının süresi ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamamaktadır.

Nem Aşısı Etkisi Geçtiği Zaman Ne Yapılmalıdır?

Nem aşısı yaptıranlar 9 ay ya da 1 yıla kadar uzayan süreler sonunda tekrar uygulamayı yaptırmalıdır. Tek seansta 1 yıla kadar koruma, kolaylıkla yöntem sayesinde elde edilmektedir. Uygulamanın etkileri seanstan hemen sonra hissedilmektedir. Tek seans sonrasında bile ciltteki kırışıklıkların ciddi anlamda ortadan kayboldukları gözlemlenmektedir. Ayrıca sarkmaların giderildiği ve cilt esnekliğinin arttığı da seans sonrası gözlemlenen durumlar arasındadır.

Nem Aşısı Hangi Özellikteki İnsanlara Uygulanabilir?

Aşının uygulanması için en az 20 yaşında olmak gerekmektedir. 20 yaşından itibaren her cilt yapısına rahatlıkla uygulanabilir. Bu sayede her cildin nemli bir yapıya sahip olması ve bu yapıyı uzun süre koruması sağlanabilir. İşlem sırasında herhangi bir cerrahi müdahale uygulanmadığı için son derece güvenilir bir yöntemdir. Tek seans süresi 15 dakika ile 20 dakika arasında tamamlanmaktadır. Operasyon tamamlandıktan hemen sonra ciltteki fark anlaşılmaktadır. Ayrıca işlem sonrası 1 aylık süreçte de cilt, toparlanmaya devam etmektedir.

Nem Aşısı Fiyatı

Nem aşısı fiyatları, uygulanan cilde ve kullanılması gereken hyaluronik asit miktarına göre değişiklik gösterebilmektedir. Yöntemin uygulanması gereken sorunlu alanlar da nem aşısı fiyatı için göz önüne alınmaktadır. Hayvansal özellikteki hyaluronik asit kullanımı kesinlikle tercih edilmemelidir. Nem aşısı ne kadar sorusuna en doğru cevap, muayene olduktan sonra uzman tarafından verilebilir.


YORUMLAR